De online ZorgZus, 1ste hulp voor vrouwen met zorgvragen

stel je vraag

Zusenzorg.nl introduceert samen met dokter.nl de online ZorgZus. Een helpdesk voor vrouwen met een gezondheidsprobleem.

ZorgZus is een online verpleegkundige die vrouwen helpt antwoorden te vinden voor hun gezondheidsvragen. Onze missie is om hiermee de vrouwenzorg toegankelijker te maken. ZorgZus stelt geen diagnose, maar biedt hulp, begeleiding en advies aan vrouwen. Dat kan zijn op het gebied van incontinentie, verzakking, slapen, hart, stress, burn-out, depressie, hoofdpijn-migraine, menstruatie, anticonceptie, seksualiteit, de overgang en leefstijl en alle klachten en zorgvragen die met deze ziektebeelden samenhangen.

De online ZorgZus helpt vrouwen met zorgvragen via digitaal consult
Vanaf januari 2021 kunnen vrouwen van alle leeftijden, 24-7, een consult boeken bij de online ZorgZus voor vragen over hun gezondheid. Doel is om hiermee de zorg voor vrouwen toegankelijker te maken. De online ZorgZus is een vrouwelijk verpleegkundig specialist met ervaring en kennis van vrouwspecifieke zorg. Ze stelt geen diagnose, maar biedt hulp, begeleiding en advies aan vrouwen. Dat kan zijn op het gebied van anticonceptie, blaasklachten, verzakking, slapen, hart, stress, burn-out, depressie, hoofdpijn-migraine, menstruatie, fertiliteit, seksualiteit, de overgang en leefstijl en alle klachten en zorgvragen die met deze ziektebeelden samenhangen. Zo kan ZorgZus de hulp bieden die nodig is, zoals het informeren over de aandoening en de mogelijke behandelingen, het helpen bij het formuleren van de zorgvraag, adviseren over een specifiek zorgtraject en indien nodig helpen om in contact te komen met de juiste zorgverlener. De ZorgZussen zijn BIG geregistreerd, en worden ondersteund door een multidisciplinair team van (medisch) specialisten

De kosten van een consult van 20 min. bedragen 27,50 euro voor de cliënt. In eerste instantie zullen de kosten voor dit consult voor rekening komen van de client omdat de zorgverzekeraar dit (nog) niet vergoedt. Op termijn streven we naar een 100% vergoeding door de zorgverzekeraar.