1ste Nationale dag voor vrouwengezondheid

Stichting Voices for Women organiseert een baanbrekend event voor iedereen en dus ook voor zorgprofessionals. Dit event informeert en maakt bewust over hoe het vrouwenlichaam anders ziek wordt en over onderwerpen die alle vrouwen aangaan, zoals hormonen, het vrouwenhart, depressie en de overgang. Voices for Women is de stem van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten en geeft de gevolgen van een groot medisch kennishiaat een gezicht. Zo pleiten zij voor meer onderzoek en doen dit hand in hand met zorgprofessionals, wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

Vrouwen worden anders ziek, maar het mannenlichaam is de norm. Dit zorgt ervoor dat vrouwen anno 2024 niet de juiste medische zorg krijgen.

Stichting Voices for Women organiseert een baanbrekend event voor iedereen en dus ook voor zorgprofessionals. Dit event informeert en maakt bewust over hoe het vrouwenlichaam anders ziek wordt en over onderwerpen die alle vrouwen aangaan, zoals hormonen, het vrouwenhart, depressie en de overgang. Voices for Women is de stem van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten en geeft de gevolgen van een groot medisch kennishiaat een gezicht. Zo pleiten zij voor meer onderzoek en doen dit hand in hand met zorgprofessionals, wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

Het is de eerste keer dat er in Nederland een dag in het teken staat van vrouwengezondheid die zo overkoepelend is. Laat dit het begin zijn van een grote kentering in het zien en (h)erkenning van vrouwen en hun klachten en snellere diagnoses, waardoor vrouwen minder lang met klachten rondlopen.

Voor wie?
Voor alle vrouwen, jong en oud, met of zonder gezondheidsklachten, wel of niet werkzaam in – of betrokken bij – de gezondheidszorg. Maar ook mannen zijn welkom, het gaat om hun vrouwen en dochters. Een must voor iedereen dus.

Waarom?
Na deze dag zal je:

  • Bewuster naar je lichaam luisteren
  • Sneller je klachten herkennen
  • Betere keuzes maken
  • Gezonder oud worden