Anja van Woerdekom

De Hoofdzuster
De HoofdzusterDoorn
Aandoeningen: Anticonceptie, Fertiliteit, Hoofdpijn, Hormonen, Menstruatie, Migraine, Overgang, PMS, Revalidatie na kanker, Seksualiteit, Slaapproblemen, Stemmingswisselingen, Stress, Zorgprofessional

Ik ben Anja van Woerdekom. Ik ben sinds 1980 werkzaam in de zorg als verpleegkundige. Ik ben begonnen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hiervan heb ik een groot deel in de directe zorg gewerkt en een deel op de afdeling oogheelkunde van Bartiméus. Op mijn 39e kreeg ik zelf te maken met een vroege overgang en heftig lichamelijke en psychische klachten. Gelukkig ben ik toen goed geholpen en dus ook ervaringsdeskundige. Vanaf 2009 ben ik mij gaan scholen bij Care for Women/UMC Utrecht tot verpleegkundige gespecialiseerd in vrouwengezondheid en hormonen. Dat jaar heb ik ook mijn praktijk geopend. Vele vrouwen heb ik begeleid inmiddels. Vanaf 2013 ben ik mij met collega Desiree Tijhuis gaan verdiepen in hoofdpijnklachten bij vrouwen, omdat we die veel tegen kwamen in de praktijk. Samen richten we “de Hoofdzuster” op. In deze praktijk richten we ons op vrouwen met (hormonale)) hoofdpijn/migraine. We werken samen met Hoofdpijnnet en volgen scholing bij de VNHC(Vereniging Nederlandse Hoofdpijn Centra. Die scholing volgen we samen met de verpleegkundigen die werkzaam zijn op de hoofdpijnpoli’s van ziekenhuizen. Op deze manier zijn we op de hoogte van nieuwe behandelingen. Dit combineren we met complementaire geneeskunde.
In mijn praktijk voor vrouwengezondheid, hormonen en preventie zijn vrouwen van alle leeftijden welkom. Van de 1e menstruatie tot de laatste opvlieger.

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Deel je ervaring over Anja van Woerdekom

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.