Claudia Kowalik

Gynaecoloog
Amsterdam UMC, locatie AMCAmsterdam
Aandoeningen: Bekkenbodem, Urineverlies, Verzakking, Zorgprofessional
Behandelingen: Complicaties van verzakking of incontinentie operaties met een implantaat (“matje) - Problemen met verzakking, aandrang –incontinentie, stressincontinentie, terugkerende blaasontstekingen, pijn bij vrijen waarbij andere behandelingen tot nu toe onvoldoende effect hebben gehad.

Claudia Kowalik (1979) is als gynaecoloog verbonden aan het Amsterdam UMC voor hoog complexe zorg en Bergman Vrouwenzorg Amsterdam voor de lagere complexe zorg. Zij heeft zich gespecialiseerd in de bekkenbodem problematiek, zoals verzakkingen, urine-incontinentie en terugkerende blaasontstekingen.
Haar speciale aandacht in Amsterdam UMC gaat uit naar de behandeling van vrouwen die klachten hebben van een “matje” dat geplaatst is als behandeling voor een verzakking of urine-incontinentie.
Vrouwen die een operatie hebben ondergaan vanwege een verzakking of urine-incontinentie met een implantaat krijgen soms klachten die niet herkend of erkend worden.
In het Amsterdam UMC, is sinds 2019 de “mesh” complicatie poli geopend, een polikliniek waar vrouwen met klachten die gerelateerd zijn aan een implantaat (“matje”) terecht kunnen.

Locatie

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Deel je ervaring over Claudia Kowalik

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.