prof. dr. Judith Huirne

 • Gynaecoloog
 • Amsterdam UMC, loc. VUmc Amsterdam
Aandoeningen: Adenomyose, Endometriose, Menstruatie, Myomen, Overmatig bloedverlies, PCOS, PMS, Poliepen
Behandelingen: - Niches (keizersnede-litteken defecten) - Myomen (ook wel vleesbomen genoemd) - Adenomyose (vorm van endometriose) - Abdominale cerclages (aanbrengen van een bandje om de baarmoedermond om vroeggeboorte te voorkomen middels een kijkoperatie)
Judith Huirne is professor in de gynaecologie en verloskunde met als aandachtsgebied afwijkingen van de baarmoeder. Sinds 2007 is zijn als gynaecoloog verbonden aan het Amsterdam UMC. Hier behandeld zij veel vrouwen met menstruatiestoornissen, myomen, adenomyose en anatomische afwijkingen van de baarmoeder of problemen na een eerdere keizersnede. Zij geeft leiding aan een groot team gynaecologen wat een grote expertise heeft opgebouwd met goedaardige afwijkingen van de baarmoeder. Daarnaast begeleid zij verschillende internationale arts-onderzoekers die meer inzicht verkrijgt in de onderliggende mechanisme van deze afwijkingen en behandelingen. In 2016 is in het AmsterdamUMC het Uterine repair center opgericht. Hier worden veel vrouwen gezien met problemen van de baarmoeder of menstruatieproblemen. Veel vrouwen durven hiervoor geen hulp te zoeken en denken dat het er allemaal bij hoort.

Informatie

Een-op-vijf-vrouwen houdt bloedingen na keizersnede
Keizersnede kan nieuwe zwangerschap bemoeilijken

Video & webinars

Locatie

Meibergdreef 9, Amsterdam, Nederland

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

  Ervaringen

  Deel je ervaring over prof. dr. Judith Huirne

   hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional

   zeer ontevredenontevredenneutraaltevredenzeer tevreden

   Menu