Miriam Hogervorst

 • Orthomoleculair Leefstijlconsulent
 • Leefstijlconsulent Miriam Loosdrecht
Aandoeningen: Hormonen, Kanker, Leefstijl, Menstruatie, Overgang, Overmatig bloedverlies, PCOS, PMS, Revalidatie na kanker, Slaapproblemen, Stress
Behandelingen: leefstijl advies-Voeding -Beweging/ ontspanning - Mindset - Suppletie
Als oncologieverpleegkundige beschik ik over een brede medische (oncologische) kennis. Ik heb een orthomoleculaire vervolgopleiding gevolgd en ik vind het mooi om de reguliere zorg te combineren met de orthomoleculaire zorg. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het aanpakken van de oorzaak van gezondheidsklachten. Daarbij is gezonde voeding als basis heel belangrijk en dat is voor veel mensen nog onbekend terrein. Ook als je heel verantwoord eet kunnen er allerlei tekorten aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan, of kan er sprake zijn van een onbalans tussen de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Door tekorten aan te vullen en de onbalans op te heffen kan de zelfgenezing van het lichaam gestimuleerd worden. Oftewel, door het lichaam op de juiste manier te ondersteunen in zowel voeding, beweging, ontspanning en het eventueel aanvullen van voedingsstoffen, helpen we het lichaam om zelf veel klachten op te lossen. Gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, stress/ burn-out, hormonale problemen, overgewicht, spijsverteringsklachten, zijn niet altijd op te lossen met enkel alleen medicatie. Ik heb inmiddels veel ervaring wat voeding en leefstijl kunnen doen voor je lichaam. Ik vind het een uitdaging om mensen te leren kennen en verder te kijken naar achterliggende factoren. Deze op te sporen en te kijken naar een oplossing. Gezondheid gaat voor mij niet alleen over een gezond gewicht, maar ook over een levensstijl waarbij je zelf bijdraagt aan je eigen gezondheid. Mijn ambitie is om er te zijn voor mensen die willen onderzoeken welke keuzes ze kunnen maken om lekker in hun vel te zitten. Met mijn kennis en ervaring kan ik zorgen dat jij inzicht krijgt in wat jou fysiek, mentaal, emotioneel voedt en wat juist niet.

Informatie

Alles over leefstijl en voeding bij ziekte

Video & webinars

Locatie

Gezondheidscentrum Hilversum, Vaartweg, Hilversum, Nederland

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

  Ervaringen

  Deel je ervaring over Miriam Hogervorst

   hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional

   zeer ontevredenontevredenneutraaltevredenzeer tevreden

   Menu