Paula Kragten

Journalist, content specialist, commentator
Period! Media, alles over menstruatie
Aandoeningen: Menstruatie, Overgang, Overmatig bloedverlies, PMS, Zorgprofessional
Behandelingen: Geen zorgverlener, wel expert

Menstruatiedeskundige Paula Kragten praat je bij over een onderwerp dat écht meer aandacht verdient. Want wat is eigenlijk een normale menstruatie? Waarom lopen vrouwen jarenlang door met serieuze menstruatieklachten? Is menstruatietrots niet logischer dan menstruatieschaamte?
Wat kun je doen als de rode vlag droef halfstok wappert omdat ‘de feestweek’ helemaal geen feestje is? Wanneer is ongesteld echt on-gesteld en moet je wél naar de arts? Paula Kragten is oprichter van online menstruatiemagazine Period! dat in een Nederlandstalige en Engelstalige editie verschijnt en auteur van het boek Mooi rood is niet lelijk. Ze werkt als menstruatiedeskundige en trendwatcher voor bedrijven, NGO’s en (publieks)media.

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Deel je ervaring over Paula Kragten

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.