Sophia Visser

Verpleegkundige/Hormoonspecialiste
Care for WomenSchagen
Aandoeningen: Anticonceptie, Hoofdpijn, Hormonen, Leefstijl, Menstruatie, Migraine, Overgang, Overmatig bloedverlies, PCOS, PMS, Seksualiteit, Slaapproblemen, Stemmingswisselingen, Stress, Zorgprofessional
Behandelingen: Hormonale klachten, PMS, de overgang

Mijn naam is Sophia Visser, verpleegkundige met 2 banen in de preventieve zorg. Ik heb een praktijk als Care for Women verpleegkundige, en ik werk 20 uur voor Argonaut/Medifirst, een bedrijf dat sociaal medische advisering doet voor statushouders en asielzoekers. De afwisseling in beide banen vind ik erg prettig.

In mijn werk als Care for Women verpleegkundige begeleid en adviseer ik vrouwen in de hormonale rollercoaster: PMS (Pre Menstrueel Syndroom) en Overgang. Ook geef ik advies m.b.t. passende  anticonceptie en doe ik healthchecks (uitsplitsing van cholesterol + glucose meting). Mijn praktijk is in Schagen, sinds 2011, dus ervaring genoeg + ervaringsdeskundige! Het geeft mij veel voldoening om te luisteren naar vrouwen, en hen met adviezen weer hormonaal in balans te krijgen. De overgang is een natuurlijk proces, en natuurlijk moet je “erdoorheen”, maar aan veel klachten kan echt iets gedaan worden!

Hormonale klachten: wanneer een vrouw denkt dat haar klachten gerelateerd kunnen zijn aan de overgang of Pre Menstruele Klachten, dan kan ze bij mij terecht voor een gesprek. Middels een intake en het doorlopen van een vragenlijst gaan we bekijken welke klachten zij ervaart, en wat daaraan gedaan kan worden: voeding, leefstijl, supplementen of medicatie? Samen kijken we wat voor haar de beste keus kan zijn.

Locatie

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Deel je ervaring over Sophia Visser

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.