Stef Boes

Overgangsverpleegkundige, praktijkondersteuner GGZ
Nieuw Getij, praktijk voor vrouwen in de overgang
Aandoeningen: Angst, Depressie, Hormonen, Overgang, PMS, Stemmingswisselingen, Stress, Zorgprofessional

Ik ben overgangsverpleegkundige en aangesloten bij de beroepsvereniging VVOC. Ik volgde mijn opleiding aan het Erasmus Medisch Centrum van de Universiteit Rotterdam en heb inmiddels vele jaren ervaring als overgangsconsulent, orthomoleculair voedingscoach en stoppen met roken trainer. Daarnaast werk ik in verschillende huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner GGZ.

Elke vrouw gaat vroeger of later door de overgang. Tachtig procent van de vrouwen heeft daar flink
last van. De meeste vrouwen hebben tussen hun veertigste en zestigste hun laatste menstruatie, de
menopauze. In de tijd voor en na de menopauze zoeken de hormonen in je lichaam naar een nieuw evenwicht. Dat is de overgang. De klachten die daarbij optreden kunnen lichamelijk zijn: opvliegers, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, slaapstoornissen, hevige menstruatie, urineverlies en droge vaginale slijmvliezen.
Geestelijke klachten zoals depressieve gevoelens, stemmingswisselingen en een opgejaagd en geïrriteerd gevoel komen ook voor. De klachten kunnen zo ernstig zijn dat je je echt ziek voelt en zelfs uit het werk raakt. Met deskundige begeleiding kun je de klachten beheersbaar houden en zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen komen. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de behandeling bij Nieuw Getij. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek. Dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht, kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan een zorgverlener. Deze vraagt komt binnen bij de ZorgZus, een BIG geregistreerde verpleegkundige. Zij zullen eerst zelf proberen de vraag te beantwoorden, eventueel in overleg met de betreffende arts. En indien nodig bemiddelt de online ZorgZus in een afspraak met betreffende zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt op de mail, maar je ontvangt altijd een bericht.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Deel je ervaring over Stef Boes

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.