Trees van Wijlen

 • Hormoonverpleegkundige
 • Vrouwenzorg Leidsche Rijn Leidsche Rijn
Aandoeningen: Anticonceptie, Bekkenbodem, Hart, Hormonen, Menstruatie, Overgang, PMS, Seksualiteit, Slaapproblemen, Urineverlies
Behandelingen:
Van 2006 tot 2019 heb ik als specialiste gewerkt voor de organisatie Care for Women. In 2019 heb ik mij gefocust op de opleiding orthomoleculaire therapie en nu ga ik als zelfstandig werkend hormoonverpleegkundige verder met de praktijk Vrouwenzorg Leidsche Rijn. Naast de praktijk ben ik seniorverpleegkundige in het UMC Utrecht op de afdeling vaatchirurgie en heelkunde. Kinderverpleegkundige, intensive care neonatologieverpleegkundige, docent verpleegkunde, opleiding coaching en training zijn diploma’s die ik in de loop van de jaren heb gehaald. Het mooie hiervan is dat ik ze in mijn huidige werk allemaal kan gebruiken. Regelmatig worden er tijdens de gesprekken uitstapjes gemaakt naar de andere gezinsleden bv zo kan het tijdens een gesprek bij een mevrouw in de overgang ook gaan over de dochter die in de pubertijd zit en anticonceptieadvies nodig heeft. Of bij een jonge vrouw met PMS-klachten ineens over hoe ze het beste om kan gaan met het verwerken van een premature geboorte of bij een huilbaby. Ook coaching op gebied van burn-out of rouwverwerking komt vaak ter sprake. Als de hormonen uit balans zijn komen onverwachte en of onverwerkte emoties regelmatig aan de oppervlakte. Het mooie van dit werk is dat ik zo vaak prachtige resultaten zie. Ik help je door zelfinzicht te krijgen en door vele praktische tips je weer in balans te brengen. Ik gebruik hierbij niet alleen “evidence based” adviezen maar ook vele “best practice” tips die ik in mijn lange loopbaan heb geleerd. Je kunt bij terecht bij: menstruatie klachten of bijv. als de eerste menstruatie uitblijft, voorlichting op de basisschool over menstruatie, anticonceptievoorlichting, PMS-klachten, preconceptiezorg, herstel na uterusextirpatie, overgang, seksualiteit, incontinentie, preventie bij hart en vaatziekten, diabetes, osteoporose, prikkelbare darm en IBS (irritable bowel syndome).

Informatie

Video & webinars

Locatie

Akkrumerraklaan 174, Utrecht, Nederland

Zorgverleners vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek, dit doen zij op vrijwillige basis. Heb je algemene informatie nodig over een specifieke klacht kijk dan eerst op de pagina van de betreffende aandoening, waar binnenkort ook een Q&A komt. Ook kun je betrouwbare informatie vinden op de website van de patiëntenvereniging. Heb je geen geschikt antwoord kunnen vinden, stel dan je vraag aan de zorgverlener. Het kan een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt via de mail, maar je ontvangt altijd een bericht. Heb je een persoonlijke medische vraag, dan kun je een online consult aanvragen.

  Ervaringen

  Deel je ervaring over Trees van Wijlen

   hoe tevreden ben je over deze zorgprofessional
   zeer ontevredenontevredenneutraaltevredenzeer tevreden

   Menu